Back to top

El fricandó es consolida com el plat preferit dels riudomencs

Neixen les primeres Jornades del fricandó de Riudoms, amb una lliçó magistral i un concurs popular d'aquest plat com a actes principals.

L'any 2019, des del CERAP, el Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar, van començar a treballar en la recerca del plat preferit dels riudomencs, rànquing que va encapçalar el fricandó, per davant del bacallà de Quaresma. A partir d'aquí, han anat analitzant el pes que ha tingut aquest plat entre els veïns de la població, fins a crear-se, en el marc de la Festa Major de Sant Sebastià, les primeres Jornades del Fricandó de Riudoms. I és que pels riudomencs el fricandó era, i és, el plat de festa per excel·lència. Els dos actes principals de les jornades, que han tingut lloc divendres i dissabte, han estat una masterclass impartida pel xef Joseba Cruz, i un concurs popular de fricandó que s'ha celebrat al centre de la població.

Els riudomencs mostren les seves habilitats culinàries amb el fricandó 

El concurs popular de fricandó ha comptat amb 8 participants, una xifra que s'ha vist reduïda a causa dels confinaments i la incidència de la Covid-19. A més, la idea original és que els concursants puguin elaborar el fricandó en directe, al lloc del concurs, però enguany no ha pogut ser per la pandèmia. Els membres del jurat han valorat tres paràmetres: el sabor del plat, la seva presentació, i l'originalitat. I aquests han estat els premiats:

  • Premi al fricandó amb millor sabor: Bibiana Tell
  • Premi al fricandó més original: Mercè Soto
  • Premi al fricandó més ben emplatat: Ivan Fuentes
degustant el fricandó de vedella

Paraules clau:

Notícies relacionades