Back to top

Front comú dels ecologistes contra la massificació eòlica i solar

Sota el nom de Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa prop de noranta entitats ecologistes i col·lectius locals han unit forces per demanar la derogació del Decret Llei 16/2019 i l'aturada dels grans projectes en tramitació.

Prop de noranta entitats ecologistes de Catalunya s'han unit per tal de fer front comú a la massificació eòlica i solar. Sota el nom de Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa, col·lectius de les nostres comarques com GEPEC -EdC, Puigcever Lliure, Prioritat o Salvem Lo Masroig, entre d'altres, demanen la derogació immediata del Decret llei 16/2019 i la suspensió temporal de la tramitació dels grans projectes mentre no s'aprovi un nou decret.

Reclamen un nou decret més just amb el territori, basat en l'autoconsum i en els petits i mitjans projectes

Des de la Xarxa per una Transició Energètica Justa consideren que cal elaborar una planificació acurada de la transició energètica a Catalunya i establir uns criteris rigorosos que garanteixin la preservació de la biodiversitat i el desenvolupament d'àmplies zones rurals de Catalunya.

Els ecologistes s'han posat a disposició de la Generalitat a través de l'elaboració d'un Pla d'Acció per tal de definir conjuntament un nou model d'energies renovables.

Paraules clau:

Notícies relacionades