Back to top

Front comú dels municipis i Consells Comarcals contra la nova MAT

Un equip tècnic i jurídic designat pels representants polítics de la quarantena de municipis afectats treballa a contrarellotge en un paquet d'al•legacions que aconsegueixi aturar aquest projecte d'ús privat que preveu creuar 180 quilòmetres del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre des de l'Aragó.

Front comú dels municipis i Consells Comarcals de la demarcació afectats pel projecte de la nova línia de Molt Alta Tensió. La nova MAT, que preveu creuar sis consells comarcals i una quarantena llarga de municipis amb més de 180 quilòmetres de recorregut des de l'Aragó, ha servit per escenificar la unió política contra l'arribada de macroprojectes energètics que no tinguin en compte la veu dels territoris afectats. 

Els representants polítics dels ens locals i supramunicipals han acordat aquest dilluns designar un equip tècnic que serà l'encarregat de la redacció d'un paquet al•legacions conjunt, en el que s'argumenten qüestions mediambientals, però també tècniques, com el futur manteniment de la infraestructura i, fins i tot, jurídiques, pel fet de ser una iniciativa privada que només respon als interessos econòmics d'un clúster energètic aragonès.

El paquet d'al•legacions es treballa a contrarellotge, ja que el projecte va ser publicat al BOE el passat 28 de juliol, per la qual cosa el termini d'informació pública finalitza el 10 de setembre. Tot i això, la Generalitat demanarà una pròrroga per poder analitzar el projecte a fons.

Evitar crear precedent

Una de les preocupacions principals dels representants polítics respecte d'aquest projecte és que pugui servir de precedent i faciliti l'arribada, sense control, d'altres infraestructures similars.

A partir d'ara, un dels objectius fixats és que tots els municipis afectats pel traçat de la MAT se sumin a la iniciativa, incloent-hi també als de la demarcació de Barcelona.

Paraules clau:

Notícies relacionades