Back to top

Front Comú de l'Ajuntament de Reus per reclamar la residència d'Horts de Miró

La sessió plenària d'aquest dijous ha escenificat un front comú entre l'oposició i el govern de Carles Pellicer per exigir l'obertura de la residència d'Horts Miró. Tot i que el govern ha defensat que aquesta decisió està en mans de la generalitat, sí han assegurat que estan en converses.
La sessió plenària d'aquest dijous ha escenificat un front comú entre l'oposició i el govern de Carles Pellicer per exigir l'obertura de la residència d'Horts Miró.

La voluntat de l'oposició en bloc per reclamar la posada en marxa de la residència d'Horts de Miró ha vist la llum. Tot i les diferències entre govern i oposició, aquesta proposta s'ha acabat aprovant per unanimitat en el plenari d'aquest dijous. La CUP i Ciutadans han reclamat una solució immediata. La regidora de la CUP, Mariona Quadrada, ha lamentat que 'hi ha una llista de places concertades per entrar a les residències de 200 persones, però si comptabilitzem el Baix Camp la xifra ja arriba a les 300'. El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, ha defensat 'deixi de comprar urnes i així potser tenen recursos per obrir places de residència'. 

Des de Benestar Social, la regidora Montserrat Vilella, ha recordat que 'la decisió està en mans de la Generalitat'. Tot i això ha assegurat que estan en converses i treballant. 'Les places han de venir finançades per la Generaltat de Catalunya i no depèn només de la voluntat de qui govern. Per cert, els socialistes ja la tenien feta i no podem mostrar aquesta sorpresa', ha afegit. 

La part més crispada l'han protagonitzat el partit dels socialistes i el Partit Popular que no han dubtat en respondre a les apreciacions de la regidora del PdeCat. La socialista Sandra Guaita ha subratllat que 'aquesta residència es va inaugurar el 2012 i, per desgràcia, els socialistes ja no governàvem'. Per la seva banda, la regidora del PP, Dolors Compte, ha demanat que 'faci'ns més cas, si defensem aquesta postura no és per portar-los la contrària'. 

D'altra banda, el ple també ha servit per aprovar les condicions de traspàs del contracte d'arrendament del Cafè de Reus, propietat de l'Ajuntament i que acumula un deute de 30.000 euros de l'antic llogater. A més, ha prosperat la creació d'un nou concurs literari i l'actualització del mapa d'instal·lacions esportives.

Paraules clau:

Notícies relacionades