Back to top

El funcionament de la Llotja de Reus arriba als instituts

L'alumnat de 7 centres educatius de l’àrea d’influència de la Cambra de Comerç de Reus coneixen la realitat de les taules de contractació i assumeixen els rols de productors i compradors per fixar un preu de venda.

Aquest dijous s'ha celebrat la primera sessió del Taller de la Llotja, en el qual intervindran més de 200 alumnes de quart d’ESO, primer de Batxillerat i cicles formatius del territori. L'activitat serveix per descobrir les mecàniques del sistema de negociació de les taules de contractació de l'històric mercat dels dilluns.

La tasca a realitzar consisteix a posar-se en el paper de productors i venedors d'una llotja per arribar a un preu de venda. Per al president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, és una manera d'aprendre la història i l'evolució dels mercats del territori.

El taller de simulació es tracta d’un repte proposat per la Cambra de Comerç, dins el programa InnovaFP del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, a l'Institut Baix Camp. Aquestes iniciatives donen el tret de sortida al 50è aniversari de la moderna Llotja de Reus.

Estudiants del territori

En aquesta edició participen alumnes de l'Institut de Flix, el Ramon Berenguer de Cambrils, el Joan Guinjoan de Riudoms, l'Antoni Ballester de Mont-roig i el Domènech i Montaner, el Baix Camp i el Col·legi Maria Rosa Molas de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades