El futur del sector agroalimentari: menys volum i més valor
La Memòria Econòmica de Tarragona 2020 presentada aquest dimecres, 22 de juliol, també va donar peu a analitzar el procés de canvi qualitatiu de la producció agroalimentària a les comarques de Tarragona.
El sector agroalimentari, el primer sector econòmic de Catalunya
A través d'un article, el consultor Juan Gallardo repassa l'impacte i les perspectives d'un sector que a Catalunya engloba a més de 168.000 treballadors i genera 38.000 milions d'euros. A la demarcació de Tarragona són prop de 2.000 les empreses dedicades a un sector que ha de deixar endarrere l'economia del volum i evolucionar cap a l'economia del valor.
Segons el director general d'Innovació i Emprenedoria del Govern, Lluís Juncà, el sector "ha de fer una transició que molts altres països ja fa anys o dècades que han fet". "Hem de saber vendre millor allò que fem, hem de saber posar-hi més valor afegit", reafirma Juncà, qui assegura que ja ho hem començat a fer en sectors com el del vi.
Aposta clara de les Cambres de Comerç tarragonines cap a l'economia del valor
Una aposta cap a aquest valor afegit on també s'hi han sumat les quatre Cambres de Comerç de la demarcació. De fet, asseguren que ja hi estan treballant i que ho continuaran fent en els pròxims mesos.