Back to top

El futur del sector agroalimentari: menys volum i més valor

Passar de l'economia del volum a l'economia del valor. Aquesta és una de les idees més repetides en els últims anys si parlem del futur del sector agroalimentari. Ara han estat les 4 Cambres de Comerç de la demarcació de Tarragona les que han fet pública la seva aposta clara per augmentar el valor afegit dels productes del territori.

La Memòria Econòmica de Tarragona 2020 presentada aquest dimecres, 22 de juliol, també va donar peu a analitzar el procés de canvi qualitatiu de la producció agroalimentària a les comarques de Tarragona.

El sector agroalimentari, el primer sector econòmic de Catalunya

A través d'un article, el consultor Juan Gallardo repassa l'impacte i les perspectives d'un sector que a Catalunya engloba a més de 168.000 treballadors i genera 38.000 milions d'euros. A la demarcació de Tarragona són prop de 2.000 les empreses dedicades a un sector que ha de deixar endarrere l'economia del volum i evolucionar cap a l'economia del valor. 

Segons el director general d'Innovació i Emprenedoria del Govern, Lluís Juncà, el sector "ha de fer una transició que molts altres països ja fa anys o dècades que han fet". "Hem de saber vendre millor allò que fem, hem de saber posar-hi més valor afegit", reafirma Juncà, qui assegura que ja ho hem començat a fer en sectors com el del vi. 

Aposta clara de les Cambres de Comerç tarragonines cap a l'economia del valor

Una aposta cap a aquest valor afegit on també s'hi han sumat les quatre Cambres de Comerç de la demarcació. De fet, asseguren que ja hi estan treballant i que ho continuaran fent en els pròxims mesos. 

Paraules clau:

Notícies relacionades