Back to top

El futur dels regants passa per les aigües regenerades

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes creu que és l'única sortida davant les evidents conseqüències del canvi climàtic i el previsible fixament, durant els pròxims mesos, d'un nou cabal ecològic del riu Siurana.

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes veu amb bons ulls la utilització d'aigua regenerada per garantir el subministrament els pròxims anys. L'entitat, responsable de la gestió de l'aigua del sistema de pantans Siurana-Riudecanyes, creu que és l'única sortida davant les evidents conseqüències del canvi climàtic i el previsible fixament, durant els pròxims mesos, d'un nou cabal ecològic del riu Siurana. Així ho ha assegurat el seu administrador, Miquel Àngel Nadal, que ha passat pel darrer programa de La Comarcal d'aquest 2021

El nou cabal provocarà una sortida continuada d'aigua dels embassaments més elevada que l'actual, que és de 20 litres per segon. Un increment que la Comunitat veu amb bons ulls, sempre quan l'Agència Catalana de l'Aigua garanteixi la inversió necessària per poder reaprofitar aigües regenerades per a reg.

Aquesta possible solució implicaria construir una planta de regeneració d'aigua que se situaria a Reus, una mesura que des de l'ACA veuen necessària, no només per resoldre el problema del Siurana i d'abastament d'aigua a les comarques del Priorat i el Baix Camp, sinó com a mesura més sostenible pel reaprofitament d'aquest recurs en el context del canvi climàtic.

Paraules clau:

Notícies relacionades