Back to top

El futur de les cooperatives passa per concentrar-se

Unió Corporació Alimentària ha tancat l’any 2012 amb un volum de vendes de gairebé 45 milions d’euros, el que suposa un increment d’un 15% respecte l’any anterior. Unes dades que s’han posat de manifest en l’assemblea general d’Unió que ha tingut lloc aquest matí, i que ha tancat el conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí.

La internacionalització, la innovació, la transferència tecnològica o l’aposta per l’empresari agrari són, segons el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, alguns dels punts clau perquè les cooperatives agràries puguin tirar endavant en l’actual moment de crisi econòmica. Pelegrí ha fet aquestes declaracions en el discurs de clausura de l’assemblea general d’Unió Corporació Alimentària, amb seu a Reus i que agrupa una vuitantena de cooperatives de la demarcació. Pelegrí també ha elogiat el sector, i ha dit que cal treballar per assegurar el seu relleu generacional.

El president d’Unió, mirant cap al futur, ha dit que cal unir forces i crear sinergies entre les diferents cooperatives, tot i que ha reconegut que no és una feina fàcil.

Unió Corporació Alimentària ha tancat el 2012 havent augmentat les seves vendes un 15%, arribant a un volum total de 45 milions d’euros. D’aquestes, més de la meitat van al mercat europeu, concretament a Alemanya i França. Pel que fa als productes, els més venuts són l’ametlla i el vi.