Back to top

El futur de l'hoquei europeu, en joc

Aquest dissabte serà clau per saber si els dotze equips que formen l'EHCA disputaran la Lliga Europea o no. L'Associació confia a recuperar l'acord que tenien amb la World Skate per disputar el format proposat per la mateixa associació.

Si els dotze equips que formen l'EHCA es troben en el sorteig del calendari de la Lliga Europea que se celebrarà dissabte, s'haurà arribat a un acord entre l'Associació i la World Skate. En el cas contrari, no hi haurà entesa entre les dues institucions i la màxima competició continental no comptarà amb els dotze millors equips del continent. Canal Reus ha parlat amb el portaveu de l'EHCA, Toni Miró, qui assegura que l'Associació "estarà pendent fins a última hora per respectar l'acord que teníem". 

En el cas que no hi hagi acord, l'Associació es planteja altres alternatives, "però la decisió es prendrà a partir del dissabte. Sempre hem treballat amb consens, per tant, ens hem d'esperar", subratlla Miró. 

La Superlliga

Des del moment en què es va parlar d'un canvi de format de la Lliga Europea, s'ha relacionat el format proposat per l'EHCA amb la Superlliga Europea de futbol. Des de l'Associació defensen que no es pot comparar una competició amb l'altra. "L'EHCA es va crear per millorar l'hoquei patins i intentar professionalitzar-lo. Si tu et guanyes els drets, jugaràs a Europa. No s'exclou a ningú", conclou el portaveu. De fet, segons Miró, els partits serien entre setmana, però pels equips que no puguin viatjar entre setmana (per motius professionals) podrien jugar els dissabtes i els diumenges. "Necessitem que l'hoquei creixi a tot arreu, no només a Espanya i Portugal", subratlla.

Passi el que passi, aquest dissabte se sabrà, per fi, quin és el futur de la Lliga Europea 2021/2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades