Back to top

El futur passa per l'hidrogen verd

En els darrers dies el concepte ha saltat a l'esfera pública. Els objectius de la Unió Europea contemplen que el 2050 la generació d'energia segueixi el criteri de neutralitat climàtica.

La Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud impulsa la renovació energètica al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre seguint els arguments que defensa la Comissió Europea. Es tracta d'una revolució econòmica i social que ha de permetre avançar cap a la neutralitat climàtica l'any 2050, és a dir, deixar d'agredir el medi ambient.

La indústria química de Tarragona ha d'apostar per la transició energètica un cop acabi la vida útil de les centrals nuclears del territori i el camí és l'hidrogen verd. De fet, aquestes empreses ja treballen amb hidrogen però ho fan a partir de combustibles fòssils. Els nous plantejaments tecnològics permeten obtenir aquest gas d'una manera ecològica. La indústria però també la mobilitat i altres consideracions molt més cuotidianes han de virar cap aquest nou model abans del 2050.

Europa destinarà 72.000 milions d'euros a reactivar l'economia i apostar per la transició energètica fins al 2023.

ENTREVISTA

Jordi Cartanyà, coordinador Plataforma Hidrògen Verd Catalunya Sud

 

Paraules clau:

Notícies relacionades