Back to top

El futur tren-tramvia projecta 9 parades entre Cambrils i Salou

Les característiques del futur tren-tramvia entre Cambrils i Tarragona comencen a dibuixar-se. Segons ha donat a conèixer la Generalitat, entre les dues ciutats s'han plantejat un mínim d'onze parades, que s'ubicaran en 18 quilòmetres.
tren

El mes d'octubre és la data fixada per la Generalitat per presentar la redacció de l'estudi del futur tren-tramvia del Camp de Tarragona. Segons el govern català, la primera fase del projecte contempla un mínim d'onze parades entre Cambrils i Tarragona. Ara bé, entre Cambrils i Salou s'hi concentrarien nou d'aquestes parades.

En la primera fase del projecte es preveu que el traçat ressegueixi l’actual línia ferroviària. En el cas del tram tramviaire, s’ajustarà la rasant per permetre una correcta integració urbana i es mantindrà l’ample ibèric per poder interoperar en trams ferroviaris. Entre Cambrils i PortAventura, la superestructura haurà d’adaptar-se al possible desmantellament de la infraestructura ferroviària actual parcial o total. D’altra banda, també es manté la possibilitat d’implantar un ramal de connexió cap a Vila-seca per poder arribar també a Reus, especialment amb l'aeroport de la capital del Baix Camp. La convocatòria de la Generalitat pels serveis de redacció de l’estudi estarà oberta fins a l’octubre. El contracte preveu un import d’uns 125.000 euros i un termini de redacció de 5 mesos.