Back to top

Futurs artistes reusencs treballen a contrarellotge pel Sant Jordi vilasecà

Nou alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Reus, acompanyats de professors del centre, són els impulsors de l'obra efímera arquitectònica que es podrà veure aquest cap de setmana al carrer Major de Vila-seca
Alumnes de l'escola d'art i disseny de reus

Xarxa de pescar, tela vermella i roses. Són els ingredients principals que guarniran el carrer Major de Vila-seca durant aquest cap de setmana. Nou alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Reus s'encarreguen de decorar aquest espai en el marc de la iniciativa "Efímera. Art al carrer". Es tracta d'un projecte urbà que converteix el centre històric de Vila-seca en un espai cultural on llibres, roses, tradició i art es combinen en una mateixa iniciativa. Per primer cop, l'Escola d'Art i Disseny de Reus participa en aquest projecte, que té com a objectiu proposar un Sant Jordi diferent.

En el cas de l'art reusenc, els estudiants han preparat una ambientació del carrer que basa les roses i la sang com elements principals. Per crear aquest efecte, els joves utilitzen xarxes de pescadors, roses prefabricades i teles vermelles que ompliran tots els racons d'aquest espai. A més a més i coincidint amb la Diada de Sant Jordi, s'afegiran fragments de poemes arreu de l'entramat per tal de donar un toc literari a l'obra. Per fer-ho possible, la feina en equip i a contrarellotge és indispensable. El resultat final però, no es podrà veure fins aquest dissabte, dia en què estarà totalment enllestida l'obra. Al ser una proposta efímera, no es podrà gaudir durant massa temps, i diumenge al vespre serà l'última estona per admirar-la.

Paraules clau:

Notícies relacionades