Back to top

Gabriela Serra presenta el Debat Constituent al Centre de Lectura

La plataforma Debat Constituent ha presentat la segona fase, enfocada als debats ciutadans i que comptarà amb 5 jornades a la ciutat de Reus
Gabriela Serra i Entesa Reus han presentat el Debat Constituent

Després d'una primera fase d'impuls que ha vertebrat l'estructura territorial de la plataforma Debat Constituent, les unitats territorials arrenquen la fase de debat ciutadà.  

Gabriela Serra i dos membres de l'Entesa Reus han presentat aquest dissabte al Centre de Lectura reusenc el projecte, a més de les 5 jornades de debat que acollirà la ciutat un dissabte de cada mes de 10.30 hores a 13 del migdia.

En aquests debats, han anunciat tres línies de treball molt clares: integralitat, desacord i progressivitat. Sobre aquesta última, han manifestat que no es contemplen opcions que suposin una regressió en els drets ja adquirits: "no es portarà a debat si hi ha d'haver dret a l'avortament, si no com s'ha d'articular", han anunciat com a exemple.

Logística encara incerta

En aquesta segona fase de debats, s'obrirà un formulari electrònic d'unes 80 preguntes on les opinions quedaran registrades i quantificades. Cada persona haurà registrar-se al formulari amb el document d'identitat per una participació secreta i única. Per aquells ciutadans que no dominin la informàtica i vulguin expressar la seva opinió sobre els diferents àmbits, encara queden per definir com i quan es durà a terme el traspàs d'informació del paper al format digital. 

Debat Constituent neix arran de la dissolució del Consell Assessor per a l’impuls d'un Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent creat pel govern de Torra i, ha apuntat Serra, "ara es compta amb més independència perquè no es nodreix de fons institucionals". 

Eleccions al Parlament

Sobre l'actual incertesa política després de l'anunci d'unes eleccions autonòmiques, Gabriela Serra ha fet incís en què aquest és un projecte "de futur, sortit de la voluntat democràtica i ciutadana de Catalunya i que s'haurà de presentar davant del Govern i Parlament, sigui quin sigui". En aquest sentit, també han anunciat que el calendari del projecte es podria veure modificat arran de les eleccions al Parlament català, decisió que haurà de valorar-se en la pròxima trobada de la Coordinadora d'Enteses en l'àmbit Nacional.


Debats a Reus

Els debats es faran a la Sala de Juntes de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes.

  • 15 de febrer - Elements constitutius
  • 14 de març - Drets
  • 18 d'abril - Participació política i organització del poder
  • 16 de maig - Organització territorial i règim econòmic
  • 13 de juny - Territori, recursos naturals, sectors estratègics i empreses públiques / seguretat i relacions internacionals

canalreus a telegram

Paraules clau: