Back to top

Gairebé la meitat dels regidors del plenari reusenc seran nous

El dia 17 de juny Carles Pellicer deixarà de ser alcalde de la ciutat i passarà la seva vara a la nova alcaldessa. També prendran possessió els regidors d'aquest mandat, on hi ha tretze cares noves.

Repeteixen només 14 dels 27 regidors que hi ha hagut aquests últims quatre anys a l'Ajuntament de Reus, o el que és el mateix, gairebé la meitat seran nous. També canviaran les representacions, on es passarà de 6 a 7 partits. Aquestes són, a grans trets, les novetats que es veuran durant els pròxims 4 anys al plenari.

Noves cares al PSC

De fet, on hi ha més cares noves serà al partit més votat. Les úniques persones que repeteixen als socialistes són Anabel Martínez i Daniel Marcos. Pel que fa als 6 regidors restants, seran cares noves però persones conegudes a la ciutat. Dues d'elles tornen a l'Ajuntament com són l'alcaldable del PSC, Sandra Guaita, qui torna al consistori després del seu pas pel Congrés, o Pilar López, qui ja va ser-hi entre el 1995-1999. Amb elles se sumaran, el comunicador Josep Baiges, l'advocat Manel Múñoz, l'expresidenta de l'Associació de Veïns del barri Gaudí Mar Escoda, i el secretari general d'UGT serveis públics a Tarragona Enrique Martín.

regidors psc reus

Sense canvis a ERC 

Pel que fa a ERC, segona força més votada, serà una de les dues formacions que no presentarà cares noves. Noemí Llauradó, Daniel Recasens, Montserrat Flores, Carles Prats i Marina Berasategui tornaran a ocupar els seus escons. Qui no ho farà és Òscar Subirats, que ha quedat fora del consistori.

regidors erc

Alguns canvis a Junts 

A Junts també hi haurà canvis. Mentre que seguiran al consistori Teresa Pallarès, Montserrat Caelles, Mari Luz Caballero i Josep Cuerba, qui no ho farà és, evidentment l'alcalde Carles Pellicer que deixarà l'Ajuntament després de 12 anys, ni tampoc Hipòlit Monseny i Pere Aluja. Tot i això, hi haurà una cara nova, l'arquitecte Joan Carles Gavaldà, número 2 de la llista.

regidors junts

VOX s'estrena, Ara Reus repeteix i PP torna

I qui entra per primera vegada al consistori és VOX, amb tres cares noves: l'advocat Julio Pardo, Francisco Javier Vaquero i José Ruiz.

regidors vox

L'altre partit que no presentarà canvis és ARA Reus. Tant l'alcaldable, Daniel Rubio com la seva número 2, Dolors Vázquez, tornaran a ocupar la seva cadira.

regidors ara reus

I un partit que torna al plenari és el PP, que comptarà amb una cara nova a l'Ajuntament, però no a la ciutat, Silvia Virgili i amb una altra de coneguda, com és Sebastià Doménech, qui va estar al consistori des del 2003 i fins al 2019.

regidors pp

Canvi radical a la CUP

En últim lloc, el partit que tancarà el plenari serà la CUP, que perd un regidor i canvia dues de les cares que hi ha hagut al llarg d'aquest últim mandat. Mònica Pàmies i Arnau Martí substituiran Marta Llorens i Edgar Fernández.

regidors cup

Tot plegat a l'espera que, des d'ara i fins al 17 de juny, no hi hagi alguna dimissió i, per tant, algun canvi als escons que, de moment, han quedat adjudicats pel vot de la ciutadania. 

Paraules clau:

Notícies relacionades