Back to top

El Geoportal incorpora la xarxa de carrils bici

L’Ajuntament de Reus ha actualitzat el Geoportal amb tota la xarxa de carrils bici en convivència i carrils bici de la ciutat.

El Geoportal és un mapa web que integra en una mateixa plataforma el mapa virtual de Reus amb serveis avançats de localització i informació cartogràfica.

La informació relativa als carrils bici està disponible des de l’apartat de cerques, utilitzant paraules clau com bici, carril o carril bici. També es pot consultar des del menú catàleg a Mobilitat i transport, apartat Mobilitat Bicicleta.  

Amb la posada a l'abast d’aquesta informació, en la línia de promoure una mobilitat sostenible, saludable, eficient i segura tal i com preveu el Pla d'Acció Municipal, la ciutadania podrà consultar de primera mà els carrils bici disponibles a la ciutat per fer-ne ús en els seus desplaçaments. 

Actualització de la cartografia topogràfica 3D

D’altra banda el Geoportal ha publicat recentment l'actualització de la cartografia topogràfica 3D oficial de Reus, inscrita en la "Secció Oficial del Registre Cartogràfic de Catalunya". Aquesta cartografia és molt útil pels perfils més tècnics, ja que permet obtenir cartografia de tot el terme en 3D incloent volums 3D de les edificacions.

Aquesta informació s’afegeix a les novetats i millores incorporades durant l’estiu al Geoportal, com la nova ortoimatge de Reus, fotos àrees del terme municipal fetes amb vol fotogràfic d’alta resolució.

Altres utilitats que milloren i amplien les prestacions que ofereix el servei, amb informació nova relacionada amb serveis municipals i els límits administratius, i que s’han incorporat recentment són:

  • S’ha actualitzat i afegit informació sobre contenidors de roba usada i contenidors d’oli.
  • S’ha afegit un apartat de benestar animal amb les diferents zones d’esbarjo i d’higiene per a gossos.
  • Es poden consultar els diferents tipus de carregadors de vehicles elèctrics, i si són de titularitat pública o privada.
  • En l’àmbit dels límits administratius, ara es poden consultar i visualitzar les àrees dels codis postals, les partides del municipi i les àrees de bàsiques de salut

El Geoportal ha estat impulsat pel departament de Cartografia del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Reus. A través d’aquesta eina, es posa a l’abast de la ciutadania la informació territorial i de serveis de l’Ajuntament.

A través del Geoportal, l’usuari pot trobar geoposicionats els principals serveis disponibles a la ciutat, pot realitzar amidaments per conèixer les distàncies precises entre punts o calcular àrees i desnivells, accedir a l’Streetview de Google sense sortir del Geoportal, veure l’evolució històrica de la ciutat a través de les ortofotos aèries o fer cerques per carrer, coordenades GPS o referència cadastral, entre altres utilitats.

Es tracta d’una eina àgil, senzilla i que s'adapta als dispositius mòbils, amb una alta precisió gràfica amb més de 1200 visites mensuals. Aquesta solució s'ha desenvolupat en la seva totalitat mitjançant una plataforma de programari lliure i oberta, d'acord a l'aposta tecnològica de l'Ajuntament de Reus per aquest tipus de tecnologies.

Paraules clau:

Notícies relacionades