Back to top

El GEPEC critica que IQOXE pugui tornar a operar

Els ecologistes recriminen a la Generalitat que hagi donat el vist-i-plau a l’empresa de la Canonja per tornar a iniciar l’activitat en una de les plantes sense conèixer els motius definitius de l’explosió del gener. 
iqpoxe

Aquesta setmana la Generalitat donava a conèixer que es retirava la suspensió de l’activitat d’una de les plantes d’IQOXE, després que hagués superat tots els controls i requisits de seguretat exigits des del govern català.

El mateix departament d’Empresa i Coneixement admetia que encara està oberta la tramitació d’un expedient informatiu per determinar les causes de l’explosió. El GEPEC critica que es posin per davant una cosa de l’altre. 

Joan Ramon Mendo diu que "no pot ser que aixequin la suspensió abans de la resolució judicial, i per tant, de conèixer exactament els motius de l'explosió". Alerta que "no hi ha garanties que el que va passar no pugui tornar a passar" fins i tot amb més afectació que al gener. Per això titllen tot plegat de precipitat. 

Els sindicats reclamen seguretat 

Comissions Obreres aplaudeix que es pugui tornar a reactivar la planta d’òxid d’etilè d'IQOXE però reclama garanties que això no passarà a qualsevol preu i recorda que els motius de la vaga de principis d’any de tot el sector petroquímic continuen sobre la taula, entre elles, la lluita contra la precarització i la seguretat de tots els treballadors.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades