Back to top

El GEPEC denuncia la massificació de projectes eòlics i fotovoltaics

Diverses entitats ecologistes alerten que posa en perill milers d'espais naturals. Demanen la derogació del Decret 16/2019

L'aprovació del Decret llei 16/2019 de la Generalitat, que estableix el nou model de les energies renovables, hauria provocat una massificació de projectes de centrals eòliques i fotovoltaiques segons denuncia GEPEC, que també alerta que  hauria posat en perill milers d'hectàrees d'espais naturals.

La massificació de projectes d'energies renovables

Els ecologistes asseguren que s'estan tramitant aquests projectes obviant els processos de participació i diàleg amb els ajuntaments i diferents sectors implicats del territori. Xavier Jiménez, president de GEPEC, ha declarat que "aquesta massificació de projectes renovables no respon a un interès i una demanda del territori sinó simplement a uns interessos econòmics de les empreses, ja que aquestes busquen terrenys barats per tal d'augmentar els seus beneficis i reduir les seves despeses"

GEPEC

GEPEC alerta que actualment les promotores encarregades d'aquests projectes són les que estarien marcant les regles del joc, a la vegada, que la Generalitat estaria enllestint una normativa que treu més competències municipals i dificulta la implicació dels ajuntaments. Per aquest motiu, les entitats ecologistes demanen la derogació d'aquest Decret llei.

Paraules clau:

Notícies relacionades