Back to top

GEPEC fa una crida al voluntariat per protegir la tortuga babaua

Protegir els ous de tortuga babaua fins que neixen les tortugues és vital per la seva supervivència.

Tot i que la tortuga babaua, també anomenada Caretta Caretta, és l'espècie de tortuga més abundant del Mar Mediterrani, la seva situació està molt lluny de ser idònia. La contaminació marina, l'allau de deixalles als oceans o la captura accidental de tortugues han provocat que la babaua sigui considerada una espècie vulnerable.

Per aquest motiu, són diversos els col·lectius animalistes que tenen cura d'aquesta espècie. Entre ells, l'equip del GEPEC, que gràcies als voluntaris passegen per les platges, nit i dia, a la recerca del rastre de la tortuga babaua.

Què fer en cas de trobar una tortuga babaua a la platja?

Després que fa unes setmanes la mala praxis d'una persona espantés una tortuga, des del GEPEC informen que en el cas de trobar-nos una tortuga babaua a la platja no ens hem d'apropar a ella i hem de trucar al 112.

"En el cas què ens trobéssim la tortuga que ha sortit de l'aigua per fer el niu, hem d'avisar ràpidament al 112 i apartar-nos del seu camp de visió per no espantar-la", explica la voluntària Mar Figueras, qui afegeix que també és molt important "no fer-li fotografies o vídeos per no enlluernar-la i deixar-la que pongui els ous tranquil·la".

GEPEC fa una crida al voluntariat 

Des de fa unes setmanes, el GEPEC està fent una crida a través de les xarxes socials a la recerca de voluntaris per poder fer torns de vigilància i protegir, així, el niu de tortuga babaua de Calafell.

Paraules clau:

Notícies relacionades