Back to top

El GEPEC reiteren que el pla industrial del Roquís és innecessari

Els ecologistes ja havien presentat al·legacions en contra del projecte.

L'associació GEPEC Ecologistes de Catalunya va presentar el maig del 2021 unes al·legacions en contra d'un pla parcial al camí de Roquís, a tocar del polígon AgroReus. Els ecologistes ja defensaven llavors la pèrdua de sol vegetal i agrari que suposaria aquest projecte. Ara, el projecte industrial de la zona ja s'ha aprovat definitivament i des de l'associació segueixen posant de manifest que aquesta nova zona industrial és innecessària tenint en compte que hi ha un polígon industrial al costat.

El projecte contempla més de 25.000 metres quadrats de sòl industrial, 11.000 per a un equipament esportiu i 6.000 de zona verda, un espai natural que els ecologistes també veuen insuficient.

Des de l'entitat han rebut amb sorpresa aquesta aprovació, tenint en compte que "estem a les portes d'una emergència climàtica" i pel fet que aquesta nova zona industrial suposa eliminar bona part de la vegetació i biodiversitat de l'espai i reflexionen sobre l'ampliació de sòl industrial a Reus en els darrers 30 anys, on el 16% de la zona natural i agrària ha passat a formar part de polígons industrials.

Paraules clau:

Notícies relacionades