Back to top

El gest de socors que et pot salvar la vida si estàs en perill

Durant el confinament, es va fer viral aquest gest d'alerta entre diverses xarxes socials, especialment Tik Tok. El gest va permetre alliberar una noia que estava segrestada als EUA.

Es tracta d'un gest amb la mà que consisteix a posar el palmell de la mà obert, doblegar el dit polze cap a dins i tancar la resta dels dits, de manera que et queda el puny tancat i el dit polze queda cobert amb la resta de dits. Serveix per identificar que la persona que el fa es troba en perill. Principalment, és una campanya per lluitar contra el maltractament infantil i adolescent. 

Precisament, els Mossos d'Esquadra alerten que és molt important conèixer aquest gest, tant per si ens trobem en perill o com si l'hem de reconèixer. Si veiem que una persona ens fa aquest senyal, vol dir que està patint algun tipus de violència o agressió i ens demana que avisem a la policia. 

Un gest viral a les xarxes

Durant la pandèmia hi va haver un augment de la violència domèstica i moltes persones en van ser víctimes. Amb l'aïllament durant el confinament no es podia sortir de casa i era més difícil alertar que s'estava patint algun tipus de violència. Així doncs, aquest senyal es va fer viral a les xarxes, especialment a Tik Tok, i va permetre advertir a familiars o amics del perill de manera silenciosa i discreta. 

Una menor rescatada gràcies a aquest gest

Aquest gest va permetre rescatar una menor de 16 anys que estava segrestada als Estats Units. La noia estava dins d'un vehicle retinguda i va fer aquest senyal al conductor del vehicle del costat, qui va alertar a la policia. Gràcies a aquest avís, els agents van poder identificar l'agressor i rescatar la menor. 

Paraules clau:

Notícies relacionades