Back to top

Gestió Alimentària ha recuperat 1.300 tonelades de menjar

L'Ajuntament de Reus va posar en marxa, fa gairebé 8 anys, el programa de Gestió Alimentària. Aquesta iniciativa pionera al territori està dissenyada per aprofitar els aliments retirats dels supermercats, fer-ne un triatge i oferir-los a les persones amb pocs recursos.
Gestió Alimentària ha recuperat 1.300 tonelades de menjar

Recuperar els aliments aptes pel nostre consum, fer-ne un triatge i la seva posterior distribució per a persones amb pocs recursos econòmics. Aquest és el principal objectiu del programa de Gestió Alimentària impulsat per la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, ara fa 8 anys.

La iniciativa, però, també incideix de manera positiva en l'àmbit social donat que són diverses entitats les que participen en tot aquest procés. Els usuaris del Taller Baix Camp, per exemple, són els que s'encarreguen de la recollida dels aliments procedents de supermercats, del Mercat del Camp i d'altres establiments alimentaris. Un cop a la planta del centre, en fan el triatge i el transport al lloc de distribució.

Les entitats, un paper molt rellevant del programa 

A la planta del Taller Baix Camp es reutilitza fins a un 80% dels aliments que recepcionen diàriament. Un cop fets els lots, es porten a un dels 14 punts de distribució que existeixen a Reus per tal que puguin arribar al mateix dia a les persones amb dificultats per posar un plat a taula. Aquests punts de distribució són gestionats per 7 entitats socials de la ciutat, com per exemple, Càrites.

punt de distribució d'aliments de Càrites a través del programa de Gestió Alimentària

A banda d'aquests dos vessants, el solidari i el social, el projecte també incideix de manera positiva en l'àmbit mediambiental. La iniciativa es basa en l'aprofitament d'aliments i això suposa minimitzar els residus que es generen. De fet, d'ençà que es va posar en marxa aquest programa, s'han recuperat unes 1.300 tones d'aliment fresc.

El menjar preparat o el futur Centre Social del Roser, línies de treball relacionades amb la Gestió Alimentària 

El programa de Gestió Alimentària també treballa en una altra línia d'aprofitament alimentari com el menjar preparat del menjador social de Càrites, on es reparteixen àpats cuinats a les mateixes instal·lacions o a domicili si escau. Per altra banda, i com a línia de futur, properament s'engegarà el nou Centre Social del Roser, un equipament que vol donar allotjament i menjar a persones amb situació de vulnerabilitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades