Golejada i derbi roig-i-negre

El Reus posa punt final a un 2022 exitós amb una victòria contundent davant del Calafell en el derbi del Camp (4-0).

Sergi Aragonès ha sorprès Gerard Camps amb un xut ras que ha pujat al marcador (1-0) al minut 2 de partit. El derbi ha començat així. I ha continuat amb els visitants sense trobar-se còmodes i amb els de Jordi Garcia jugant a allò que fan tant i tan bé: possessions llargues en atac, aprofitant les oportunitats de gol; i amb una defensa sòlida al darrere que concedeix poques opcions perilloses als rivals.

De fet, el Calafell només ha avisat en dues ocasions al primer temps: amb un xut de Jan Escala que ha impactat amb el ferro, i amb una directa de Martí Casas que ha aturat Martí Zapater. Quan faltaven menys de dos minuts pel descans, Marc Julià, després de treballar la jugada, ha regalat una passada perfecta a Ferran Giménez perquè fes el segon (2-0).

Domini en tot el partit

Els dos primers gols han arribat en moments delicats pels equips: només començar el duel, i just abans del descans. Per si no n'hi havia prou amb dos, el tercer gol del Reus ha arribat als minuts de tornar de la mitja part. El capità Joan Salvat, que està en un gran estat de forma, ha deixat el duel dat i beneit amb una gran arrossegada al segon pal (3-0).

Aleshores els de Jordi Garcia han continuat amb les possessions llargues i una defensa ben col·locada. Menció especial per Martí Zapater, que ha quallat un gran partit amb aturades de mèrit en les oportunitats clares del Calafell. Amb la desena Marc Julià s'ha sumat a la festa golejadora amb una falta directa marca de la casa: aixecant i picant la bola per superar Camps.

El mateix Julià ha tingut l'opció de marcar la maneta als visitants, però l'espectacular bola aturada que ha intentat no ha entrat. Una directa que ha arribat després d'una jugada antiesportiva de Sergi Miras, que ha picat voluntàriament l'estic al pit de l'olotí. El Calafell també ha tingut la desena per marcar, però Zapater ho ha impedit.

Acabant un gran 2022

Era impossible acabar l'any de la millor manera possible. Superioritat i golejada en el derbi del Camp contra el Calafell i els roigs-i-negres depenen d'ells mateixos per ser caps de sèrie a la Copa. Ara toca descansar i agafar energia, que el 2023 promet.