Back to top

El gos 'King' guanya el trentè Concurs de gossos d'atura de Prades

Prades ha acollit aquest cap de setmana el trentè Concurs de gossos d'atura. Onze pastors han participat aquest diumenge en la competició que es basa en mesurar l'obediència del gos. El guanyador ha estat el canongí Jose Maria Pleguezuelos, amb el gos 'King'. Aquest pastor s'ha proclamant en diverses ocasions guanyador del concurs de tot Catalunya.
El camp de futbol de Prades s'ha convertit en escenari per acollir el trentè Concurs de gossos d'atura aquest diumenge.

El camp de futbol de Prades s'ha convertit en escenari per acollir el trentè Concurs de gossos d'atura aquest diumenge. Centenars de persones han estat atentes per gaudir d'un espectacle ramader que busca homenatjar la tasca dels pastors de tot Catalunya. El guanyador ha estat Jose Maria Pleguezuelos, de la Canonja, amb el seu gos el 'King', qui va fer honor al seu nom. De fet, el King fa més de quinze anys que participa en concursos. 'No m'esperava guanyar perquè ara ja no tinc ramat i el King només treballa amb les ovelles quan participem en concursos', ha destacat Pleguezuelos. 

La segona posició ha esta per Jose Maria Bengoa amb l'Eder, i el tercer lloc per a Antonio Alustiza amb el 'Bat'. Enguany, s'ha comptat amb una novetat , la Federació Catalana de Concursos d'Habilitat amb gos, han canviat part de la primera porta. Enlloc d'haver de conduir el ramat per una portella, ho han hagut de fer a través d'una mànega. En aquest sentit, l'alcaldessa de Prades, ha valorat molt positivament el certamen. 'Engunay hem rebut més públic que l'any passat i en fer trenta anys tot ha anat molt bé. Els canvis que han introduït serveixen per innovar dins del concurs, però bé, ha de ser el jurat qui ho puntuï', ha subratllat Bargas. La pròxima cita dins del Concurs de gossos d'atura dels Països Catalans serà a Llavorsí a Lleida, d'aquí dues setmanes.

Paraules clau: