Back to top

Un gos que detecta 'baixades de sucre'

I ara volem mirar cap al món sanitari per conèixer una pràctica que s'està començant a implantar al territori. Es tracta de l'ús de gossos d'assistència per controlar certes malalties. Avui coneixem l'aplicació en la diabetis. L'associació 'Dogs in blue' ha fet parada a Reus per explicar-ne tots els detalls.
Un gos que detecta 'baixades de sucre'.

Ensinistrar un gos perquè detecti quan una persona amb diabetis té una baixada de sucre. Aquesta és una de les tasques que desenvolupa l'entitat 'Dogs in blue'. Un col·lectiu que ha fet parada a Reus per explicar l'aplicació dels gossos d'assistència en diversos camps de la salut, fet que anomenen com a gos d'alerta mèdica.  

Abans de començar a ensinistrar un animal, cal escollir-ne un que tingui les millors qualitats pel que fa a l'olfacte. A través d'una xerrada informativa, promoguda per l'Associació de diabètics de les comarques Tarragonines, han destacat que l'ús dels gossos pot millor el dia de les persones diabètiques.

L'ús de gossos d'assistència és una pràctica que comença a estendre's a Catalunya. De fet, la llei que permet aquesta aplicació va aprovar-se l'any 2009 i, des de Dogs in blue, destaquen una desconeixença per part de la ciutadania.


DIES VIP

Paraules clau: