Back to top

El Govern anima els universitaris a vacunar-se abans de l'inici de curs

L’objectiu és augmentar el percentatge de població universitària vacunada per tal de garantir la màxima presencialitat als campus

El Govern ha iniciat una campanya entre l’alumnat universitari animant-lo a vacunar-se contra la Covid-19 per tal d’augmentar el percentatge de població jove que disposi de la pauta completa de cara a l’inici del pròxim curs 2021-2022 i garantir així la màxima presencialitat als campus catalans.

El procés de vacunació per al col·lectiu de joves és exactament el mateix que per la resta de la ciutadania. Mitjançant aquesta pàgina web es pot demanar dia, hora i lloc per vacunar-se i fer-ho en qualsevol dels punts habilitats. Durant aquest mes d’agost, també és possible vacunar-se sense cita prèvia, en punts de vacunació habilitats arreu del país

Des del Departament de Salut es remarca la importància que aquest col·lectiu més jove arribi a les aules amb la pauta completa de vacunació. És fonamental la implicació d’aquesta franja d’edat, d’entre 16 i 29 anys, per tal d’arribar a la immunitat de grup, minimitzar els efectes de la pandèmia i iniciar el curs acadèmic amb més seguretat.

Més presencialitat a les aules

En el cas del curs universitari, els campus catalans podran començar el curs acadèmic 2021-2022 amb un màxim del 70% de presencialitat de l’aforament autoritzat en els espais on es duguin a terme les activitats docents. Comptant que el context epidemiològic sigui favorable, les pràctiques i les avaluacions continuaran sent presencials i, per primera vegada, des de l’inici de la crisi sanitària, el grau de presencialitat en les classes teòriques serà clarament superior a la modalitat virtual.

urv

Vacunació de l’alumnat del programa Erasmus+

Els alumnes que comencin estades a l’estranger amb el programa Erasmus+ es poden trobar que els països d’acollida els demanin un certificat de vacunació contra la Covid-19. Per aquest motiu, ja es va establir que aquest col·lectiu pogués rebre la vacuna abans que s’obrís el període de vacunació corresponent a la seva franja d’edat.

Així, els estudiants que durant els mesos d’estiu tenien previst traslladar-se a altres països, on requereixin un certificat de vacunació, s’han pogut adreçar al seu centre d’atenció primària per vacunar-se abans d’emprendre el viatge amb la documentació acreditativa del programa. En aquest moment que la vacunació està oberta per a totes les edats a partir de 12 anys, poden demanar cita a qualsevol punt de vacunació.

Dades de vacunació

Actualment, als joves de 16 a 29 anys se’ls està administrant la vacuna de Pfizer o de Moderna. Des del passat 6 de juliol, quan es va obrir la convocatòria d’aquesta franja d’edat, i fins al 6 d’agost, 1 de cada 2 joves d’entre 20 i 29 anys ja porta com a mínim una dosi de la vacuna i un 20,8 % la pauta completa. Pel que fa als joves d’entre 16 i 19 anys, les xifres són molt similars: 54,3 % amb primera dosi i 18,7 % ja tenen la pauta completa de vacunació.

Paraules clau:

Notícies relacionades