Back to top

El Govern aprova el protocol per iniciar el curs escolar

Els consellers d'Educació i de Salut han presentat les mesures que caldrà prendre a les aules: distàncies de seguretat, moviments esglaonats, mascareta obligatòria a partir dels 12 anys i grups estables.

El curs començarà el 14 de setembre i s'iniciarà amb un pla tècnic per tal d'evitar al màxim els contagis a les aules. D'entrada, i tal i com va anunciar aquest dilluns el president Quim Torra, serà obligatòria la mascareta a l'educació secundària. A la primària ho serà en funció de la situació epidèmica i també de les activitats o dels moviments que hagin de fer els alumnes. 

A més també s'intentarà crear les bombolles de convivència el més estables possibles i també es crearan circuïts de moviments interns, i també entrada i sortida a les escoles. Tot plegat, segons ha explicat el conseller Josep Bargalló, alterarà la vida de l'escola. 

"Cal més concreció"

A més, també reduirà la ràtio dels alumnes a les aules, però aquest és un punt que, segons els sindicats cal que es concreti més. I és que moltes escoles no tenen les aules preparades o els espais necessaris per poder garantir les mesures de seguretat i distància o per poder desdoblar les aules. 

Els sindicats també reclamen que es contractin més professors i que s'eviti, sempre que sigui possible, la virtualitat, perquè s'incrementarà, diuen, la segregació escolar. 

La incertesa s'apodera dels pares

Aquest matí un equip de Canal Reus ha sortit al carrer per preguntar als pares i mares d'alumnes quines directrius tenen de cara l'arrancada del curs escolar. Asseguren que, tot i que algunes escoles es comuniquen amb les famílies a través de correu electrònic, en general la informació no transita amb celeritat i conceció. 

Per tot plegat hi ha pares que es plantegen si portar els seus fills a les escoles. D'altres tenen clar que ho faran, però exigeixen més informació. 

Paraules clau:

Notícies relacionades