Back to top

El govern congela els impostos i prorroga els pressupostos

Aquesta decisió ha vingut arran de la bona gestió pressupostària i econòmica d'aquest 2018 segons el govern local i la falta d'implicació de l'oposició. Fa dos anys que el govern redacta els pressupostos en solitari i s'aproven a través de qüestions de confiança.
no s'ha intentat establir cap diàleg amb l'oposició

El govern municipal congelarà els impostos i prorrogarà els pressupostos de 2018 per l'exercici de 2019. Així ho ha comunicat el regidor d'Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech després de la reunió d'aquest dilluns, en què s'ha defensat que aquesta decisió ha vingut arran de la falta d'implicació de l'oposició i la bona gestió pressupostària d'aquest 2018.  "Els resultats econòmics avalen la gestió del govern d'aquests anys i que els pressupostos vigents permetran afrontar l'exercici de 2019 amb plenes garanties i solvència. En segon lloc, l'evident i demostrada falta de voluntat d'entesa dels grups municipals en relació a les ordenances i pressupostos", justifica el regidor d'Hisenda i Recursos Generals a l'Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech.

Fa dos anys que el govern redacta els pressupostos en solitari, i aquesta vegada no ha intentat establir cap diàleg amb l'oposició. Segons Enrech, el govern prioritzarà per davant de tot el servei a la ciutadania després de la falta de voluntat i entesa dels grups municipals pel que fa a ordenances i pressupostos, recordant que els comptes de 2017 i 2018 s'han hagut d'aprovar per la via de qüestió de confiança. "Aquest govern sempre ha fet bandera del diàleg, però ni volem ni podem perdre el temps amb setmanes de converses estèrils ni fer-lo perdre a la ciutadania", afegeix el regidor.           

Enrech ha reconegut que la redacció dels pressupostos de l'any 2018 no es va fer amb la intenció de prorrogar-los el 2019, però que aquesta és l'única alternativa que ha tingut el govern de cara a l'exercici de l'any vinent.

Paraules clau: