Back to top

El Govern crearà una taula de diàleg per revertir els efectes del temporal Filomena al Priorat

El vicepresident Aragonès insta el Govern espanyol a regular el mercat energètic perquè “és paradoxal que en una comarca tan propera a centres molt importants de producció d’energia, aquesta falli en un moment com aquest”

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, han anunciat avui que la Generalitat posarà en marxa “durant els propers dies” una taula de treball a la comarca del Priorat, en la qual participaran totes les administracions afectades pel temporal Filomena. Segons ha explicat el vicepresident, “l’objectiu és coordinar totes les actuacions necessàries per revertir les afectacions de la nevada amb una mirada a mitjà termini i recuperar, al més aviat possible, els efectes del temporal sobre els conreus de vinya i olivera, i l’estat dels boscos”. “La voluntat del Govern és fer que el Priorat continuï sent una comarca de prosperitat”, ha assegurat.

Aragonès ha fet aquestes declaracions davant els mitjans de comunicació, després d’una visita al Priorat per conèixer de primera mà, conjuntament amb el conseller Tremosa, algunes de les zones més afectades pel temporal Filomena. Una visita en la que també s’han reunit amb l’alcalde de Falset, Carlos Brull, i el president del consell comarcal del Priorat, Xavier Garcia.

filomena

Durant la seva intervenció, el vicepresident ha subratllat que, ara mateix, els esforços del Govern estan centrats en la recuperació dels subministraments energètics que han afectat alguns municipis de la comarca, o d’altres serveis com l’educatiu o el transport escolar, així com la garantia dels accessos a tots els nuclis urbans. Per a Aragonès, “és paradoxal que en una comarca tan propera a centres molt importants de producció d’energia, aquesta falli en un moment com el que estem vivint” i ha assegurat que la Generalitat demanarà al Govern espanyol que “s’impliqui a fons” en la qüestió de la regulació del mercat energètic. “Quan succeeixen fenòmens meteorològics com aquest, al final queden al descobert  les mancances en infraestructures, com és el cas de la línia de tren R-15. I també serem insistents amb l’Estat en aquest sentit”, ha afirmat.

De la seva banda, el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha indicat que la prioritat del Govern és "garantir la continuïtat” de les empreses que s’han vist afectades pel temporal de neu i “salvar els llocs de treball", com la fàbrica que Fermator té a Falset. La neu ha causat l’ensorrament del sostre de la nau, que amb 120 treballadors és l’empresa més gran del Priorat. En aquest sentit, Ramon Tremosa ha recordat que l'executiu "disposa de diferents instruments, ja sigui a través de l'Institut Català de Finances o la Direcció General d'Indústria", que es podran activar un cop es faci una valoració dels danys registrats.

Paraules clau:

Notícies relacionades