Back to top

El govern es defensa davant les crítiques per les ordenances

Mariluz Caballero, la regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, treu pit d'haver destinat, al llarg del 2020, 8,5 milions d'euros en ajuts a famílies i petites i mitjanes empreses.

Després d'aprovar una reforma fiscal que el govern considera "històrica" i que l'oposició ha titllat "d'enganyifa", la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha explicat avui els diners que s'han destinat a ajudes i beneficis fiscals per a famílies i petites i mitjanes empreses. L'Ajuntament respon així al PSC i a la CUP, que van assegurar que les ordenances del 2021 -els impostos que hauran de pagar els ciutadans- només "beneficien a les grans empreses". 

Caballero diu que l'Ajuntament no ha oblidat les petites i mitjanes empreses. "Durant el 2020 hem destinat 8,5 milions d'euros" a pal·liar els efectes de la crisi pandèmica, a través del pla de reactivació, ajudes socials i beneficis fiscals. La dada és el doble que el 2019, tenint en compte que aleshores no hi havia COVID i no es va necessitar reflotar sectors afectats per les mesures decretades per frenar la pandèmia. 

Els diferents punts de vista de les ordenances

El govern esgrimeix que les ordenances aprovades en el darrer ple són un estímul per a la creació de llocs de treball. I defensa que "la resta de beneficis que hi havia fins ara segueixen vigents". Amb tot, des de l'oposició s'ha criticat que en una època de dificultats econòmiques no s'hagi prioritzat una reducció de les taxes i els impostos. Aquí Caballero respon que "el 2019 vam haver d'actualitzar els impostos després de sis anys sense fer-ho". Evita parlar d'increment perquè assegura que s'ha actualitzat l'IPC dels darrers anys. 

Paraules clau:

Notícies relacionades