Back to top

Govern i oposició tanquen files: el plec del contracte de la brossa és legal

L'endemà que Canal Reus publiqués l'informe del sindicat UGT que atacava frontalment el nou contracte de la brossa a Reus, el govern i l'oposició tanquen files: el plec de clàusules és correcte, està validat per un organisme judicial. Ara bé, des de l'oposició insisteixen que algunes coses no estan clares.

El govern de Reus ha trencat el seu silenci al voltant del nou contracte de la brossa. Després d'un mes de l'adjudicació a l'empresa Valoriza i amb un informe sobre la taula que alertava de greus irregularitats, fonts municipals han explicat a Canal Reus que "el plec de clàusules està validat pel Tribunal de Contractes del Sector Públic de Catalunya" i que "els treballadors no han de patir pel seu lloc de treball".

Legal, sí, però amb discrepàncies

L'oposició també considera que el plec és legal, però insisteixen que algunes coses no s'han fet bé. El PSC, per exemple, apunta cap a les incongruències a l'hora d'admetre ofertes per sota de preu. Andreu Martín, el portaveu del grup municipal socialista, diu que no s'ha marcat un límit per baixar l'oferta i que tot i que en cap cas es pot parlar de baixa anormal, sí que hi ha indicis que "el nou contracte no solucionarà els problemes endèmics a la ciutat". 

La CUP torna a posar sobre la taula la internalització com a única alternativa. Assegura Marta Llorens, la seva portaveu, que "si s'hagués internalitzat el servei de recollida de les escombraries, ara no estaríem parlant de tot això" i que "els treballadors estarien contents perquè se'ls hauria incrementat el salari com ha passat amb tots els treballadors públics". 

Ciutadans a Reus, per la seva banda, assegura que amb el nou contracte els treballadors hi tenen les de perdre. "Els marges de benefici s'hauran d'imputar en els treballadors". També es queixen que no se'ls ha lliurat tota la informació amb temps i forma. 

Paraules clau:

Notícies relacionades