Back to top

Govern i PSC acorden destinar el superàvit en dos pavellons

L'equip de govern de l'Ajuntament de Reus i el partit del PSC han acordat destinar el superàvit del 2017, de 4 milions euros, a construir dos pavellons esportius. Concretament, volen que de cara al 2019 estiguin operatius els nous pavellons lleugers dels Col•legis Joan Rebull i Cèlia Artiga.
L'equip de govern i el PSC acorden destinar el superàvit en 3 pavellons esportius.

Si aquest dilluns l'equip de govern del consistori reusenc anunciava un romanent positiu de l'any 2017 de 4 milions d'euros, un dia després ja han anunciat un acord sobre el futur d'aquests diners. El govern ha pactat amb el Partit Socialista que 2,5 milions d'euros del superàvit es destinaran a construir 2 nous polilleugers. Un d'ells se situarà al Col·legi Joan Rebull, mentre que l'altre s'ubicarà al Col·legi Cèlia Artiga. La voluntat és iniciar les obres aquest 2018 i enllestir-les abans que s'acabi el 2019, fet pel qual, les instal·lacions ja podrien estar operatives l'any vinent. També destinaran 70.000 euros per redactar el projecte executiu del futur pavelló del Molinet, proper a l'Institut Roseta Mauri. 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha detallat que 'la bona gestió del pressupost l'Ajuntament de Reus i l'aval del PSC ens permet fer un salt qualitat en instal·lacions esportives sense la necessitat de vendre patrimoni municipal, tal com ens demanava part de l'oposició'. Un acord que ha arribat gràcies a l'entesa de l'equip de govern amb els socialistes. En aquest sentit, el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín, ha destacat que 'el més important d'aquesta proposta és que ens donarà resultats en un temps breu'.

La meitat del superàvit procedeix dels tributs de l'Estat i de l'impost sobre construccions. El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech, a afegit que 's'ha fet palès certa recuperació de l'economia amb aquest augment de recaptació dels tributs de l'Estat'. També es destinaran 550.000 euros del superàvit per ampliar la partida dels pressupostos participatius d'enguany. En un primer moment es comptava amb 200.000 i ara s'amplia. Els 400.000 euros restants del romanent serviran per amortitzar convenis subscrits entre l'Ajuntament i la societat Reus Serveis Municipals.

Paraules clau: