Back to top

El Govern insisteix: "Hard Rock no costarà ni un euro públic"

Asseguren que els 120 milions d'euros han de constar als pressupostos de la Generalitat però que, tan bon punt s'executi la compravenda dels terrenys, aquests es vendran pel mateix import a la multinacional que ha de desenvolupar el projecte.

L'estira-i-arronsa pels 120 milions d'euros que el Govern té previst de destinar a la compravenda dels terrenys on s'ha d'ubicar Hard Rock continua. Aquesta setmana, l'executiu català presentava els comptes per al 2022 amb aquests milions comptabilitzats, el que va provocar les ires de la CUP, partit a priori prioritari per aprovar els pressupostos. Aquest dijous diversos mitjans asseguraven que es retirava Hard Rock dels comptes, però aquest mateix divendres ja s'ha insistit en la necessitat d'impulsar el projecte. De fet, la Generalitat recorda que tot plegat no costarà ni un sol euro, perquè "el mateix dia" que es comprin els terrenys, es vendran a Hard Rock. 

Crítiques al gest del Govern a la CUP

La Cambra de Comerç de Reus i també el PSC han criticat que el Govern vulgui retirar Hard Rock dels pressupostos per acontentar la CUP i aconseguir el sí dels anticapitalistes al Parlament de Catalunya. També l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que "el Govern hauria de facilitar la inversió i no dificultar-la" i afegia que "lamentem que el Govern de la Generalitat faci cas de la CUP i els deixi governar de forma encoberta, mitjançant una eina d’acció política tan important com són uns pressupostos". Són crítiques que no s'han fet esperar, de la mateixa manera que no s'ha fet esperar la reacció de la Generalitat.

Nou Pla Director

El Govern ha confirmat a l'Agència Catalana de Notícies que mantindrà la partida de 120 milions d'euros, tal i com estava previst i pactat amb Hard Rock. Matisen que el que s'ha proposat a la CUP és incloure una disposició addicional als comptes que establiria que la Generalitat no pagarà cap euro pels terrenys. A la pràctica, els diners s'avançaran i després es recuperaran quan Hard Rock els aboni, segons asseguren des del Govern.  

Mentrestant, el Govern continua tramitant el nou Pla Director Urbanístic per desenvolupar el projecte. Un pla que es va portar als tribunals, però que ara s'espera que pugui enllestir-se el 2022. El Govern diu que Hard Rock no ha demanat redimensionar el projecte amb la pandèmia. 

Paraules clau:

Notícies relacionades