Back to top

El Govern inverteix més d'1M€ per connectar amb fibra òptica el Priorat i la Ribera d'Ebre

Al setembre, s'hauran estès 35 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que se sumen als 21 ja existents. La inversió total és d'1.155.783 euros

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró ha visitat aquest dijous les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Móra d'Ebre i Falset. Amb aquestes obres, les comarques comptaran amb un total de 56 quilòmetres a través d'una inversió total d'1.155 mil euros

Aquestes obres són una passa endavant en aquest sentit. El 44% dels habitants del Priorat disposaran a partir del setembre de punt de connexió a la fibra òptica. Les obres connectaran els municipis de Capçanes, Falset, Els Guiamets i Marçà. 

Puigneró remarca la rellevància d'aquest tipus d'obres: "De la mateixa manera que vam ser un país industrial, ara hem de ser un país digital, perquè en el món digital és on hi ha les grans oportunitats laborals, i no les podem deixar escapar".

Puigneró: "De la mateixa manera que vam ser un país industrial, ara hem de ser un país digital, perquè en el món digital és on hi ha les grans oportunitats laborals, i no les podem deixar escapar"

Capitals de comarca en línia abans del 2021

L'objectiu principal d'enguany és que totes les capitals de comarca quedin connectades, així com els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població catalana.

Cal recordar que amb l'accés a la fibra òptica, la Generalitat vol garantir la igualtat d'oportunitats arreu del territori, l'impuls de l'economia, el progrés econòmic i social i, especialment, la lluita activa contra la despoblació.  

El govern català treballa en un projecte a llarg termini que preveu connectar tots els municipis de més de 50 habitants abans del 2023. 

Paraules clau:

Notícies relacionades