Back to top

El govern no internalitzarà el servei de recollida de brossa

JORDI OLÀRIA GRAS

L'Ajuntament està redactant un informe per analitzar els pros i contres de municipalitzar el servei de recollida de brossa. Es tracta d'un acord al qual es va arribar amb la CUP per permetre l'aprovació dels pressupostos del 2016. Amb tot, el govern ha admès avui que ni és una prioritat per ells, ni tenen intenció de materialitzar-la. Segons justifica l'alcalde, que el servei fos més barat gestionat per l'Ajuntament no vol dir que fos més eficient.

L'informe econòmic i jurídic sobre la internalització del servei de recollida de brossa de Reus encara s'està redactant. Amb tot, els actors protagonistes s'han anat posicionant. Per una banda la CUP, responsable que el debat estigui sobre la taula a canvi de permetre aprovar els pressupostos del govern el 2016. Els cupaires volen acabar municipalitzant aquest servei, però els falten suports. En primer lloc perquè la resta de l'oposició tampoc s'hi mostra especialment favorable, tot i que prefereixen prendre una posició clara quan hi hagi l'informe sobre la taula.

Per altra banda, els treballadors que, a través del Comitè d'Empresa repeteixen, per activa i per passiva, que aquesta internalització seria molt negativa tant per a l'execució del servei com per a la plantilla. Quedava encara per posicionar-se clarament el govern, i ho ha fet aquest matí, durant el tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa. El batlle reusenc ha admès que es tracta d'una línia ideològica que no és la seva i repeteix que no n'hi ha prou amb un estalvi econòmic per prendre la decisió.

El batlle, de fet, 'és una proposta que la CUP fa, però que no forma part del meu projecte, i per tant no tinc cap interès en internalitzar el servei de brossa, no té res a veure amb estalviar-se diners, és una tema d'eficàcia i el projecte del govern passa per un altre lloc, i el servei de la brossa l'han de portar empreses que sàpiguen què tenen entre mans'.

De fet, la decisió d'internalitzar el servei és del govern encara que estigui en minoria. En cas que l'oposició s'unís per provocar-ho, arribaria a través d'una moció que, jurídicament, no és d'obligat compliment del govern.