Back to top

El Govern presenta la primera idea de la reforma urbanística del barri del Carrilet

El projecte guanyador proposa convertit l'actual mercat en un espai públic multifuncional en una primera fase. La segona i tercera preveuen construir a tocar un edifici d'habitatges i renovar l'estació de busos. També es planteja la peatonalització els carrers del voltant i el retorn de la locomotora de l'antic Carrilet

El gran canvi urbanístic que ha de reordenar el barri del Carrilet de Reus ja compta amb el primer esbós. L'estudi Comas-Pont Arquitectes de Vic ha estat el guanyador d'una proposta que planteja un projecte dividit en tres fases, amb la construcció o rehabilitació de diversos equipaments i la vianalització de carrers.

En aquest sentit, la primera fase, que podria tenir un cost aproximat de set milions i mig d'euros, planteja rehabilitar l'actual Mercat del Carrilet i convertir-lo en un edifici multifuncional, amb espais culturals i d'oci juvenil. Es planteja aprofitar l'estructura existent i es redistribueix en tres plantes obertes interiorment, una d'elles per sota del nivell del carrer, però dotant-la de bona il·luminació i més espai, gràcies a l'obertura al passatge de Lluís Mas Ossó.

El projecte preveu també construir, en una segona fase, un edifici d'habitatges, entre l'actual Mercat i l'estació d'autobusos, que seria el referent visual de la zona. Un edifici que podria ser la seu de l'alberg que des del govern es volia ubicar a la zona, tot i que tot plegat es definirà més endavant, quan es plantegin els usos residencials d'aquest edifici.

carrilet estació d'autobusos

El que també es planteja és que el carrer de l'Escultor Rocamora es converteixi en zona de preferència per a vianants, eliminant també la rotonda que el connecta amb l'avinguda del Carrilet i provocant el trasllat de la locomotora uns centenars de metres més amunt. El carrer permetria l'accés de vehicles només per a càrrega i descàrrega, serveis i aparcament veïnal i es dividiria en tres franges: una zona de passeig i d'activitats que permetria terrasses o situar-hi, per exemple, el mercat de marxants, un vial i una de zona verda.

barri del carrilet

Aquest primer esbós també contempla la peatonalització del carrer Macià Vila per connectar-lo a peu amb la nova plaça que es crearà davant l'edifici multifuncional a l'actual ubicació del Mercat i també un nou parc entre l'edifici d'habitatges i l'estació d'autobusos, que es renovaria en una tercera i darrera fase.

Els guanyadors d'aquest concurs d'idees seran els encarregats de redactar l'avantprojecte de tot l'àmbit urbanístic, el projecte bàsic i l'executiu de la primera fase i la direcció d'obres d'aquesta primera fase. Tot plegat amb un cost de 971.000 euros. Aquests documents, que podrien estar enllestits en 14 mesos, seran els que acabaran definint els usos dels nous equipaments i l'aspecte definitiu que tindrà el Carrilet en els pròxims anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades