Back to top

El govern prorroga 10 dies el tancament de bars i restaurants

Es permetrà reobrir els centres d'estètica amb condicions, però segons els responsables de salut a Catalunya cal mantenir encara les mesures per reduir l'impacte de la COVID als hospitals.

Aquest dijous al migdia s'ha reunit el PROCICAT i posteriorment, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut davant els mitjans per anunciar que es prorrogaran 10 dies més les mesures aplicades per lluitar contra la COVID. La voluntat és desaccelerar el nombre d'ingressos a l'UCI, que actualment es troba en llindars molt per sobre dels desitjables. 

A més dels bars i restaurants, també es manté tancada la cultura -teatre i cinemes- i també es manté el tancament perimetral de Catalunya durant tots els dies de la setmana i el tancament perimetral dels municipis els caps de setmana. Aquesta pròrroga s'allargarà, a priori, fins al 23 de novembre

Les dades de la Covid a Reus s'han frenat dràsticament

"Desescalada progressiva"

La consellera assegura que cal mantenir els objectius: 300 persones com a màxim ingressades a les UCI's i un miler de casos nous cada dia. Les xifres, actualment, encara són lluny d'aquest punt. De fet, Vergés assegura que "no hem de córrer" i que cal mantenir una "desescalada progressiva". 

Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública de Catalunya, també admet que les mesures "són dures" però que des del prisma de la salut "necessitem aquests dies". Encara que baixin el nombre de casos i la velocitat de transmissió, segons Argimon, "hem de veure el final de tota la cadena". Insisteix que els casos d'aquest octubre deixaran una càrrega de tensió als hospitals molt important, amb més de dos mil ingressats als centres catalans i amb 600 d'aquests a l'UCI. 

Entrevista

Parlem amb Victor Perales, del sector de la restauració del Tomb de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades