Back to top

El govern reclama una taula de treball per executar el desmantellament de les vies

La línia de la costa serà desmantellada a partir de dilluns, mateix dia en què s'estrenarà el Corredor del Mediterrani. En el marc d'aquests treballs, el govern català proposarà a Adif una taula de treball per fer-ho de forma coordinada i conjunta.
tren

El desmantellament de les vies de la línia de costa començarà el mateix dia en què el corredor del Mediterrani es posarà en marxa.

Les catenàries seran retirades aquest dilluns, tal com confirmen fonts de la Generalitat, per evitar la possibilitat de furts de coure. El govern català assegura que Adif ja té plantejat i calendaritzat el desmantellament, i per aquest motiu, reclamen un grup de treball compartit per poder dur a terme el procés de forma conjunta per així facilitar la segona fase del desmantellament, que consistirà en l'adjudicació d'aquestes obres.

La veu crítica de la Generalitat apunta cap a l'Estat en referència a les decisions preses envers aquest traçat, però alhora, celebra que estacions com la de Vila-seca guanyi trens. En el cas de Salou, reconeixen que la nova situació els preocupa.

Tot i el retard de la posada en marxa del Corredor i el cost de 700 milions d'euros, des de la Generalitat insisteixen en què si hi ha la necessitat de reforçar la mobilitat al territori, treballaran per donar-hi solució en un marge d'un o dos dies.