Back to top

El Govern retira les mascaretes dels patis de les escoles

A partir de dijous no serà obligatòria tot i que es barregin grups bombolla.

El Govern de la Generalitat ha acordat aquest matí retirar la mascareta als patis de les escoles. Aprofitant el fet que, el mateix dia, també deixarà de ser obligatòria a tot l'Estat, l'executiu català vol desestressar les mesures antiCOVID de les escoles. De fet, a partir d'aquesta setmana s'han suprimit els testos massius en cas de positius a les aules. 

Tot plegat ara que les dades han capgirat l'evolució a l'alça i comencen a remetre. És cert que continuen sent molt elevades i que continuen havent-hi defuncions per culpa del coronavirus, però s'han deixat enrere les xifres de rècord de principis de 2022. L'escola ha estat una de les que més ha hagut de combatre amb mesures extraordinàries la pandèmia tot i que les afectacions als xiquets i xiquetes són molt elevades. Precisament, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, admetia que "és indispensable que els alumnes es puguin veure la cara per al seu desenvolupament pedagògic i emocional". 

Nens confinats a Reus

Les dades decauen i també ho fan l'afectació a les escoles. Aquest dimarts a Reus hi ha menys de 500 nens i nenes confinats per culpa dels contagis. Fa dues setmanes la xifra era de 2.000. La mascareta continuarà sent obligatòria a l'interior de les aules. 

Paraules clau:

Notícies relacionades