Back to top

El govern de Reus ha completat una de cada tres propostes del PAM

Aquest és el bagatge del Pla d'Acció Municipal a poc més de 4 mesos de les eleccions. L'executiu de Pellicer es mostra satisfet, però reconeix que difícilment superaran el 80% de les propostes. Argumenten que la pandèmia i l'augment de costos materials i energètics ha fet reconduir algunes de les seves iniciatives.

Queden poc més de quatre mesos per a les eleccions municipals del pròxim mes de maig i el govern de Reus ha volgut actualitzar el grau de compliment del Pla d'Acció Municipal, el document marc que van acordar els tres partits que formen l'executiu municipal per definir la seva acció durant aquests 4 anys.

Avui dia, segons dades facilitades pel mateix executiu, s'han executat o iniciat el 96% de les 560 propostes que recollia el document. Això sí, només el 29% d'elles s'ha assolit plenament. Unes xifres que es valoren positivament des del govern, malgrat que reconeixen la incidència que ha tingut la pandèmia, la crisi internacional de subministraments i la pujada de preus.

En aquest sentit, l'alcalde Carles Pellicer, ha explicat que s'han prioritzat polítiques socials com els dos plans de Reactivació Econòmica i Social impulsats pel govern per mitigar els efectes de l'aturada per la COVID-19.

Aquests factors inesperats han provocat, segons es reconeix des del Govern, que algunes propostes no s'hagin pogut tirar endavant aquest mandat o que s'hagin reorientat a les necessitats del moment. Tot plegat en un Pla d'Acció Municipal que ja plantejava molts projectes de planificació, amb l'objectiu de redactar-ne els projectes i tenir-los enllestits perquè els executi el pròxim govern.

Alguns exemples de propostes que s'han quedat pel camí són el 'xec nadó', que s'ha reconvertit segons apunta l'executiu en els Bons Reus, o el projecte de reurbanització del Vapor Vell, que de moment s'ha descartat el projecte prioritzant altres actuacions al barri del Carme, com les anunciades la setmana passada a la zona blava del carrer de Sant Benet.

Perquè la ciutadania pugui seguir el procés i saber el grau d'execució de cadascuna de les accions, el consistori ha actualitzat la pàgina web participa.reus.cat i ha inclòs cada percentatge de compliment seguint els eixos principals: progrés social, espai urbà, desenvolupament econòmic i gestió, organització i planificació.

Paraules clau:

Notícies relacionades