Back to top

El govern de Reus incrementa els impostos un 2% en consonància amb l'IPC

L'Ajuntament de Reus ha presentat aquest dimecres un pressupost de 136 milions d'euros amb vista el 2022 que inclouen un paquet d'inversions de prop de 20 milions.

L'Ajuntament de Reus aprovarà el pròxim 22 d'octubre el pressupost i les ordenances fiscals per al proper 2022. Un plenari en el que, per tant, es tirarà endavant els impostos que paguen els ciutadans i també el destí d'aquests diners. Entre altres, el govern assegura que és un pressupost, de 136 milions d'euros, per fer "un pas endavant", ara que ja s'han sanejat els comptes, i per això s'inclou una partida de prop de 20 milions d'euros que es destinen a inversions. És el paquet d'inversions més important dels darrers deu anys. 

Mariluz Caballero, regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, també ha explicat que aquest 2022 s'incrementaran les taxes i impostos en un 2%, tal i com contempla que apujarà l'IPC el Banc d'Espanya. Es tracta d'una actualització transversal, que afectarà a tots els tributs municipals. I és que el govern dona resposta així a l'increment del salari dels treballadors públics, a l'augment de la partida de manteniment dels equipaments municipals, amb la posada en marxa del Centre Social el Roser, i també a l'impacte de les inversions a Sirusa que afecten a tots els municipis que hi treballen. 

Un paquet d'inversions de 19,5 milions d'euros

El govern ja va anunciar la setmana passada una inversió milionària a la ciutat, que donarà compliment a diversos compromisos inclosos en el Pla d'Acció Municipal. Segons Caballero, aquestes inversions es tiraran endavant amb nous crèdits "perquè tenim la situació econòmica sanejada". De fet, reitera que en cap cas la ràtio d'endeutament superarà el 75%, un dels llindars que marquen les administracions superiors. 

Paraules clau:

Notícies relacionades