Back to top

El govern de Reus penja la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament

En un racó i oculta rere les banderes de la ciutat, la catalana i l'europea. El govern municipal acata d'aquesta manera l'auto del jutge de Tarragona que havia imposat que la bandera espanyola fos penjada en un lloc d'honor.

Feta la llei, feta la trampa. L'Ajuntament de Reus ha penjat aquest divendres al balcó de l'edifici consistorial la bandera espanyola tal i com ho ordenava un jutge del Tribunal Contenciós Administratiu de Tarragona. Ara bé, la bandera és pràcticament invisible perquè està oculta rere la bandera de la ciutat, la catalana i l'europea. 

D'aquesta manera, tal i com avança tarragonadigital es dóna compliment a la sentència del jutjat tarragoní després dels requeriments que havien fet els anteriors representants de Ciutadans a la ciutat. Segons l'auto del jutge la bandera s'havia de penjar "en un lloc d'honor" de l'Ajuntament. La bandera hi és, per bé que, com diem, pràcticament és inapreciable. 

Bandera espanyola

La decisió del jutge xoca amb la política tradicional de l'Ajuntament de Reus, a la façana del qual no s'hi han penjat pràcticament mai les banderes. De fet, la senyera es penja al balcó central en comptades ocasions, de la mateixa manera que la bandera de la ciutat o la del moviment LGTBI+. Ara s'han col·locat els quatre màstils en un extrem del balcó superior per acomplir amb la decisió judicial fins que s'enllesteixi el litigi judicial. De fet, aquest conflicte s'arrossega des de fa dos anys i mig, quan Juan Carlos Sánchez va portar la ciutat als tribunals per incomplir amb la Llei de Banderes.

Paraules clau:

Notícies relacionades