Back to top

El Govern de Reus treu pit de la gestió econòmica de la darrera dècada

Carles Pellicer ha volgut encetar el curs polític remarcant l'actual situació econòmica del consistori reusenc destacant que s'ha reduït un 70% el deute municipal en els darrers 9 anys. Un fet que ha permès a l'executiu destinar més de 30 milions d'euros d'inversió aquest 2022.

De 405 milions d'euros de deute l'any 2011 als 121 actuals. O cosa que és el mateix, una reducció de 284 milions d'euros de deute municipal en la darrera dècada. Aquest és el bagatge econòmic, de moment, del pas per l'alcaldia de Carles Pellicer, que ha volgut encetar el curs polític aquest dimarts, el darrer amb ell al capdavant de l'executiu municipal, traient pit de la capacitat que han tingut els seus governs, reduint això sí durant molts anys les inversions, per fer baixar la xifra de deute a les arques municipals.

Una austeritat durant anys i amb gestions com el traspàs de la gestió de l'Hospital Sant Joan a la Generalitat, que han permès destinar més de 30 milions d'euros d'inversions aquest 2022, augmentant el deute en poc més de 7 milions, fet que no es produïa des del darrer govern socialista. Un sanejament econòmic, a més, que deixa una situació òptima pel pròxim govern que arribi el mes de maig vinent, segons ha apuntat el mateix Pellicer.

L'executiu també ha volgut valorar positivament, entre altres qüestions, que l'Ajuntament paga actualment als seus proveïdors a 12 dies de mitjana, amb l'objectiu asseguren que el teixit productiu de la ciutat compti amb la liquiditat més gran possible.

Paraules clau:

Notícies relacionades