Back to top

El Govern torna a tancar l'oci nocturn

La Generalitat de Catalunya prohibeix l'oci nocturn en espais tancats a partir d'aquest divendres. La decisió es produeix davant l'augment de casos de coronavirus, especialment entre els joves.

La Generalitat ha pres la decisió de tornar a tancar l'oci nocturn en espais tancats, durant quinze dies, a partir d'aquest divendres, 9 de juliol. La decisió s'ha pres davant l'augment dels contagis, sobretot entre la població jove. D'aquesta manera, fa marxa enrere després que el passat 21 de juny es reobrís aquest sector comercial després de més d'un any.

Només espais oberts

El tancament afectarà tot l'oci nocturn que no sigui en espais oberts. Així doncs, no afectarà aquelles activitats a l'aire lliure com els festivals. Això si, s'ha anunciat que a les celebracions amb més de 500 persones serà obligat acreditar un test d'antígens, una PCR negativa o el certificat de la pauta completa de la vacunació.

En les pròximes hores el Govern publicarà les mesures concretes.

Decepció en el sector

RP  L'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) demana a la Generalitat cribatges massius a l'oci nocturn

Inicialment, es van criticar les restriccions imposades com per exemple l'aforament limitat al 50% i el tancament dels establiments d'oci nocturn a les 3:30 h perquè es considerava que per alguns no sortiria a compte reobrir després de més d'un any sense poder-ho fer. Però després de tres setmanes de la reobertura, les condicions tornen a canviar: a partir de divendres l'horari de tancament es reduirà a les 3 de la matinada i, a més, no es permetrà que els clients es trobin en espais tancats. 

Aquesta notícia ha agafat per sorpresa als màxims representants de Catalunya dins el sector, que s'han reunit avui amb el departament de Salut i que volen que la Generalitat aprovi els cribratges massius per controlar l'accés als locals d'oci nocturn.

El secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), Joaquim Boadas de Quintana, diu que les condicions que s'aplicaran a partir d'aquest divendres són "una mesura contraproduent i desproporcionada" i afegeix "esperem que no sigui una decisió definitiva". També ha remarcat que aquestes limitacions farà que les activitats il·legals, com els botellons, es produeixin amb més freqüència.

L'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) i la seva associació adherida, l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS), defensa que la Generalitat ha de permetre que els locals d'oci nocturn demanin tests previs de Covid-19, d'antígens o tenir la pauta de vacunació completa per poder-hi accedir. Segons ha puntualitzat Boadas, això permetria eliminar mesures com la distància personal, que segons apuntava, no es pot controlar dins els espais, també eliminar la limitació d'aforament i tenir un horari d'obertura més flexible. 

Paraules clau:

Notícies relacionades