Back to top

El govern vacunarà els cuidadors de persones amb malalties minoritàries

Amb l'aproximació del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, la conselleria de Salut anuncia un altre col·lectiu prioritari en el procés de vacunació contra la COVID.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha enunciat a la jornada celebrada aquest divendres amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, la integració en el pla de vacunació catalana a els i les cuidadores informals de persones amb malalties minoritàries com a grup prioritari. En concret, s'oferirà la vacuna a tots els cuidadors principals de les persones que pateixen alguna d'aquestes malalties de gran dependència, ja que, segons Vergés, són una peça clau per protegir als més vulnerables. "L'epidèmia ha evidenciat la importància de les cures i, per a Salut, cada dia és el dia de les malalties minoritàries i no defallim en millorar aquest sistema d'atenció", afegeix.

La consellera de Salut també ha posat en relleu que la pandèmia no hagi aturat el desplegament del model d'atenció a les malalties minoritàries a Catalunya, una de les úniques regions d'Europa on s'aplica aquest model en tots els nivells assistencials.

Paraules clau:

Notícies relacionades