Back to top

Gran part dels hotels han reduït la seva plantilla al 50%

Els treballadors dels equipaments hotelers són els afectats directes de la caiguda del turisme a la Costa Daurada.

Durant els caps de setmana, la mitja d'ocupació dels hotels a la Costa Daurada pot arribar al 80% tot i que habitualment, es manté al 50%. Unes xifres molt atípiques respecte a la d'anys anteriors. És per això, que les empreses del sector hostaler treballen només amb el 50% de la seva plantilla amb totes les dificultats que aquest fet comporta.

Ajudes precàries

Amb la meitat de treballadors desocupats, els sindicats exigeixen ajudes pel sector ja que la majoria d'elles finalitzen aquest mes d'agost sense tenir en compte la resta de personal que actualment es troba sense treballar. 

Futur incert per als hotels

El modus operandi dels turistes ha canviat radicalment. Ara les reserves s'arriben a fer un parell de dies abans de la pernoctació el que suposa un problema pels equipaments hotelers a l'hora d'organitzar el seu personal, que es troba sota mínims. Una situació que segons Comissions Obreres, serà molt difícil de suportar a partir del setembre. Com a conseqüència, i a causa també de la baixa ocupació que suposen els mesos de fora de temporada, molts hotels hauran de tancar les seves portes.

Paraules clau:

Notícies relacionades