Back to top

El gran projecte de Pellicer penja d'un fil

Ja fa un mes que els vam avançar que el projecte del Centre Aquàtic i de Fitness està aturat. Doncs bé, ara mateix la situació continua igual i tot plegat fa trontollar el projecte.

La situació amb el Centre Aquàtic i de Fitness no es desencalla. Mig any després que el ple aprovés el projecte, la gran obra del mandat de l'alcalde Pellicer continua en espera, pendent de resoldre aspectes jurídics. Tal com els vam detallar des de Canal Reus, l'empresa guanyadora del projecte, Duet Spa & Sports vol cedir el CAIF a una empresa filial seva, una situació que els serveis jurídics de l'Ajuntament estan revisant.

Dos punts clau per la cessió

Tal com es recull en el plec de condicions del projecte, l'empresa guanyadora del concurs pot cedir el contracte sempre que es compleixin quatre punts. Els dos requisits indispensables i principals són els següents: si Duet Spa & Sports demana cedir el projecte i l'Ajuntament no dona cap resposta passats dos mesos, el primer punt estarà aprovat per silenci administratiu.

Ara bé, la trava principal per Duet Spa & Sports arriba en el segon punt: l'empresa filial ha de tenir executat, com a mínim, un vint per cent de l'import del contracte. És a dir, que hauria d'haver iniciat unes obres que no poden començar perquè no s'han resolt aquests aspectes jurídics. Un requisit que no s'exigeix si Duet Spa & Sports es trobés en fase de liquidació o en concurs de creditors, una situació de la qual no se'n té constància.

Piscina Reus

Sense canvis

Fonts municipals consultades per Canal Reus expliquen el mateix que ara fa un mes: que hi ha discrepàncies jurídiques en la formulació del contracte, i que aviat se sabrà alguna cosa més.

Tot plegat fa que, si tal com sembla aquesta cessió no és viable, el contracte amb Duet Spa & Sports es podria trencar. Aquesta és l'única empresa que es va presentar al concurs, i tornar a començar el procés implicaria mesos de feina. I cal recordar que al maig hi ha eleccions, i que aquest era el gran projecte de l'alcalde Pellicer, que s'acomiadarà de l'Ajuntament el pròxim 2023.

Qui hi ha darrere del Centre Aquàtic i de Fitness?

Paraules clau:

Notícies relacionades