Back to top

El gremi de pastissers reivindica l'ofici amb una escola

El gremi de pastissers de la demarcació de Tarragona vol reforçar el sector formant als futurs professionals mitjançant una escola de pastisseria. Malgrat que encara no compta amb l'homologació oficial, els estudis estan pensats per aquelles persones apassionades per aquest món gastronòmic.
Pastisser

L'ofici vinculat a les pastisseries no està passant pel seu millor moment. Precisament per invertir aquesta situació, el gremi de pastissers de Tarragona ha impulsat un centre de formació, una escola que pretén donar sortida a aquelles persones a qui els apassioni aquest món. Aquest curs, una desena d'estudiants han pogut formar-se gràcies al SOC, però la intenció és que l'any vinent s'obri un grau de pastisseria. 

Malgrat que ara mateix, els estudis no compten amb l'homologació oficial, des del gremi aposten en treballar per aconseguir-la. D'altra banda, insisteixen en què no es tracta de fer ombra a cap altre centre de formació. Encara que el projecte de l'escola de pastisseria porta més de 12 anys a la reraguarda, el curs vinent serà el primer en què s'hi apostarà de forma clara. La intenció és despertar l'interès dels alumnes per aquest món, que segons asseguren, és ple de creativitat.

Les inscripcions per aquest grau de pastisseria es tancaran a l'agost i en aquesta primera edició, s'hi podran matricular fins a una dotzena d'alumnes.