Back to top

Un grup de restauradors de Reus es manifesta contra les mesures antiCOVID

Asseguren que els bars i els restaurants no són focus de contagi i que s'han adaptat els locals a les mesures de seguretat pertinents. Consideren la situació insuportable.

Desenes de restauradors de la ciutat i alguns municipis dels voltants s'han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça del Mercadal per reclamar una treva en les mesures antiCOVID implantades al país i que, al seu parer, escanyen els professionals del sector. Asseguren que "fa deu mesos que som el focus d'acusacions i els principals culpables segons les autoritats" de l'increment de casos de COVID. Asseguren que "la gent s'infecta a les reunions familiars" i no pas als bars i restaurants. 

Per contra, opinen que el sector està sent castigat per les mesures, que actualment només els permet obrir durant quatre hores i mitga al dia i servir per emportar. I tot plegat després d'haver hagut d'adaptar-se a unes mesures de seguretat que, en la gran majoria de casos, han seguit al peu de la lletra. "I això mirant sorpresos com en altres comunitats no han sigut tan cruels amb el sector", es queixen. 

"Ens demaneu que complim amb les lleis i així ho fem, però en canvi veiem injústicies en aforaments de supermercats i festes privades, al transport públic i en unal llarga llista", esgrimeixen. Asseguren estar en una situació "insuportable" i que, per contra, continuen pagant impostos. 

Soshosteleria

Sense unitat

La manifestació s'ha organitzat a través d'un grup de WahtsApp en el qual hi ha diversos restauradors dels implicats en la manifestació d'aquest dimecres. Amb tot, no hi són tots, i de fet, altres professionals del sector es mantenen al marge perquè, tot i que poden estar d'acord amb el fons de la protesta, busquen altres vies de diàleg amb les administracions.  

Paraules clau:

Notícies relacionades