Back to top

Guerra oberta entre els sindicats de Villablanca per la vaga indefinida

Comissions Obreres afirma que la resta de sindicats no han mostrat cap voluntat d'arribar a un acord amb la direcció, mentre que la CGT i la UGT asseguren que els primers li ballen l'aigua a l'empresa, en contra dels interessos dels treballadors.

Intercanvi públic de retrets entre els diferents sindicats que formen el comitè d'empresa de Villablanca, una setmana després de l'inici de la vaga indefinida convocada pels treballadors. Una convocatòria d'aturada amb la qual els treballadors amenaçaven des de fa molts mesos per la no actualització de salaris durant anys i la precarització progressiva de la plantilla.

Aquest dimecres, Comissions Obreres, que compta amb 5 dels 13 representants del comitè, es desmarcava de la vaga assegurant que durant l'acte de mediació previ, tant la CGT com la UGT no van voler arribar a un acord amb l'empresa. Un acord que, segons assegura Comissions, millorava l'oferta inicial d'augment de salari de l'empresa. També afirmen que la vaga no té cap utilitat, ja que ha tingut un nul seguiment per part de la plantilla. De fet, segons comissions, gairebé ningú del comitè de vaga s'hi ha sumat, només un treballador.

CGT i UGT responen  

La resposta per part de les seccions sindicals de CGT i UGT no s'ha fet esperar. Aquest divendres han fet públic un comunicat on asseguren que l'aturada està sent exitosa, recordant que va ser convocada amb l'acord unànime de tots els representants sindicals. Afirmen, de fet, que Comissions pretén confondre l'opinió pública: UGT i CGT haurien fet una contraproposta econòmica que afavoriria equilibrar els salaris menys afavorits dins la plantilla.

Una proposta, d'augment del 2,5% de la massa salarial en 3 anys, que l'empresa va rebutjar amb la connivència de Comissions Obreres, apunten la resta de sindicats. De fet, CGT i UGT que compten amb majoria dins el comitè, asseguren que els treballadors de Villablanca són coneixedors de la freqüent confluència de camins entre CCOO i l'empresa Villablanca.

Paraules clau:

Notícies relacionades