Back to top

Guinjoan: "El Ploms actualment no té continuïtat"

Els socis del Club Natació Reus Ploms han aprovat la possibilitat de vendre o cedir una part dels terrenys de l'entitat. Tot i això, fins que l'assemblea extraordinària no ho aprovi, no es tirarà endavant.

El futur del Ploms depèn de vendre o cedir un 10% de les seves instal·lacions. Amb els diners que s'obtindrien, el club podria pagar el deute que arrossega des del 2007 i, a més a més, podria iniciar el finançament pel projecte de remodelació de l'entitat.

Unes obres que, entre d'altres, significarien la demolició de l'actual edifici de l'avinguda Marià Fortuny per fer-ne un de nou al mateix lloc; la climatització de la piscina de 50 metres; o el canvi d'ubicació de les pistes de pàdel a la zona del pàrquing. El projecte va ser aprovat per l'assemblea ordinària, però fins que l'extraordinària no li doni el vistiplau, no es tirarà endavant.

ploms

"Les instal·lacions estan quedant obsoletes"

Isidre Guinjoan, president plomista, ha explicat a Canal Reus que "si no fem instal·lacions noves, el Ploms no té continuïtat ni viabilitat", afegint que "per fer els nous equipaments, cal resoldre el deute". Guinjoan assegura que "el Ploms no ha de vendre patrimoni per deixar el club igual".

Precisament, les noves instal·lacions es farien amb un finançament a quinze anys, i tindrien una vida útil de tres dècades. La intenció del club és començar les obres "el primer trimestre del 2022". El pla estratègic està valorat en 5 milions d'euros.

Considera que les instal·lacions "estan quedant obsoletes", que per fer obra nova "necessitem finançar-nos" i que "la part gran, un 85-90%, ha de ser un finançament extern" i això passa "perquè el deute del club estigui a zero". "No hi veiem cap altra solució", assegura.

ploms

El Viding ha perdut l'interès en el projecte

Paral·lelament, el club està establint converses amb diverses empreses per ocupar els terrenys, entre les quals hi ha el Viding. Segons explica Guinjoan, "quan l'Ajuntament va presentar el projecte de la nova piscina, l'empresa ens va dir que Reus els hi perdia interès: per la pandèmia i per la piscina".

El projecte queda pendent de dos punts: el primer és que l'assemblea extraordinària de socis del Ploms ho accepti; mentre que la segona depèn directament de l'Ajuntament. Sense un pla urbanístic aprovat pel consistori, el projecte no es pot tirar endavant.

Paraules clau:

Notícies relacionades